O nama

Internacionalni folklorni ansambl

IFA "Perla" je internacionalni folklorni ansambl koji neguje igru naroda sveta, kojoj se bezuslovno predaje i kojoj se divi. Nošeni idejom o važnosti povezivanja među ljudima, kulturama i nacijama, kao jedinom putu da se međusobno uvažavaju različitosti, raduje tuđem kulturnom bogatstvu, poštujući svoje, grupa mladih ljudi odlučila je da krene putem koji će obogatiti njih same i oplemeniti one kojima će podariti najlepši i najiskreniji deo svoje mladosti.

Internacionalni folklorni ansambl ,,Perla“ je osnovan 11. novembra 2015. godine radi ostvarivanja ciljeva u oblasti edukacije građana u duhu savremene kulture i etike i razvoja umetničkog amaterizma. Pored toga, cilj društva je i negovanje nacionalnih i internacionalnih kulturnih vrednosti, a isto tako zaštita i promocija narodno-tradicionalnog stvaralaštva.

,,Perla“ broji preko 100 članova svih uzrasta podeljenih u više sekcija. Izvođački program se sastoji od preko 30 koreografija nacionalnog i internacionalnog sadržaja, čiji su autori istaknuti koreografi dr Dragoslav Džadžević, Milan Andrijanić, Dejan Milisavljević i drugi...

Prijavite se za obaveštenja putem Email-a